Tilstandsrapport

En tilstandsrapport giver tryghed og overblik

Vil I gerne have et overblik og en plan for renoveringsarbejdet i jeres forening? Vil I bruge tiden i bestyrelsen målrettet på drift og udvikling - og ikke på brandslukning? Og må det godt være lettere for administrator at snakke økonomi med banken?

Så kan vi hjælpe!
Hos Melander & Dam er vi vant til at hjælpe både andels-, ejer- og almennyttige boligforeninger med at få udarbejdet professionelle tilstandsrapporter.
Tilstandsrapport

Hvad er en tilstandsrapport?

Tilstandsrapporten er en faglig vurdering af jeres ejendom, og den ligger til grund for det videre arbejde med en 10 års vedligeholdelsesplan.

En tilstandsrapport skal sikre jer ro og kontrol over jeres boligforenings fremtid. Derfor er det vigtigt, at vi hos Melander & Dam får indgående kendskab til jeres bygning og forening, så rapporten kommer til at give et retvisende billede af jeres ejendom.

Tilstandsrapporten omfatter:

  • En visuel gennemgang af ejendommen
  • En gennemgang af fælles konstruktioner som tag, kælder, fundamenter, sokkel, facade, vinduer og udvendige døre, trapper og etageadskillelser.
  • En gennemgang af installationer som varmecentral, vandinstallationer, afløbsinstallationer, gasinstallationer, ventilation og el-installationer i fællesområder.
  • En gennemgang af fælles udearealer, kælder og loft.
  • En gennemgang af udvalgte lejligheder, hvor vi ser nærmere på vinduer, facader, wc/bad, køkken og fælles installationer i de pågældende lejligheder.

På baggrund af undersøgelsen udarbejder vi en tilstandsrapport, som vi gennemgår med jer på et møde, hvor eventuelle ændringer bliver tilrettet.

tilstandsrapport ejerlejligheder
tilstandrapport og tilstands rapport

Din ejendom – foreningens vigtigste værktøj

Vi har udviklet ”Din ejendom” med henblik på at gøre vedligeholdelsesbehovet i andels- og ejerforeninger som nemt som muligt for bestyrelser, administratorer og øvrige.

Bestyrelsen får en unik adgang til vores system, hvor alle relevante oplysninger om deres ejendom kan lagres. Vi hjælper med at opdatere og systematisere de enkelte dokumenter, således bestyrelsen eller hvis der ønskes adgang til ex. administrator, altid kan finde den nyeste version af den 10 års vedligeholdelsesplan, energimærke, og øvrige relevante dokumenter for ejendommens drift.

Vi tilbyder at opdaterer vedligeholdelsesplanen efter jeres behov for 2.500 kr. inkl. moms. Vi anbefaler at en opdatering er hver 1-2 år, afhængig af jeres bygnings tilstand.

Kontakt os

Kontakt os   >>

tilstandsrapport ejerlejlighed

Udarbejdelse af tilstandsrapport

Når du bestiller en tilstandsrapport fra Melander & Dam gennemgår vi ejendommen grundigt og undersøger både synlige og skjulte dele af bygningen. Vi går kælder til loft, og alt der imellem. Vi ser på konstruktioner, installationer, såvel som udendørs områder. Alt hvad vi finder og observerer dokumenterer vi nøje og samler i rapporten, som giver en samlet vurdering af ejendommens tilstand. Det er ud fra den, at vi herefter rådgiver om anbefalinger til udbedringer i jeres bygning.

Tilstandsrapporten giver dermed et indblik i bygningens aktuelle stand, og hvilke skader, mangler og muligheder for forbedringer der forelægger. Rapporten kan kun laves af en beskikket bygningssagkyndig, som har den nødvendige viden og erfaring inden for bygningskonstruktioner og -materialer. Den udarbejdes efter nogle ræglige regler og i overensstemmelse med huseftersynsordningens håndbog. 

Tilstandsrapport til andelsbolig

En tilstandsrapport til enandelsboligforening fokuserer specifikt på en andelsbolig og de fællesarealer, som beboerne har adgang til. Den giver foreningen et fagligt og professionelt indblik i boligens stand og indsigt i eventuelle skader eller mangler. 

Tilstandsrapporten til andelsboliger inkluderer alle områder, herunder bygningskonstruktioner, installationer, el, vand, varme, ventilation, døre til lejligheder og luft- og kælder samt porte. Tilstandsrapporter viser også hvilken stand, vinduer, lofter, gulve, vægge, tag, sokler, våderum, kælder og loftrum og om der er ujævn eller manglende isolering i bygningen. De sagkyndige går også igennem fællesarealer, såsom opgang, fællesrum, kælder, lofts rum og udendørsarealer samt eventuelle fællesfaciliteter, såsom vaskekælder og cykelkælder.

vedligeholdelsesplan andelsboligforening
Tilstandsrapport københavn

Tilstandsrapport København

En tilstandsrapport for en ejendom i København bør tage højde for de særlige forhold, som gælder for byer med ældre bygninger, som København må siges at være. Den bør indeholde en grundig vurdering af bygningens alder, konstruktion og brugte materialer og vurdere datidens byggemetoder med nutidens lovgivning og krav. Dette inkluderer eventuelle særlige forhold, såsom fredede bygninger, kulturmiljøer eller miljøbelastninger.

Vi anbefaler altid, at man vælger en byggesagkyndig med erfaring indenfor bygninger i København og omegn. Byggemetoder i de forskellige regioner kan variere, hvorfor kendskab til byens historie i forbindelse med boligbyggeri er med til at give en tilstandsrapport, der inkluderer særlige egenskaber og mangler, som især ældre bygninger har.

Tilstandsrapport til ejerlejlighed

For ejerlejligheder kan en tilstandsrapport være særligt vigtig, da den kan afsløre skjulte skader eller problemer, som kan påvirke ejerlejlighedens værdi eller kræve dyre reparationer i fremtiden. Rapporten kan også være en fordel for sælgeren, da den kan give en tryghed i handlen og mindske risikoen for efterfølgende tvister om skjulte fejl og mangler.

Det er vigtigt at bemærke, at en tilstandsrapport for en ejerlejlighed ofte kun dækker selve lejligheden og ikke fællesområder eller bygningens ydre. Derfor kan det også være en god idé at undersøge ejerforeningens dokumenter for at få et indblik i bygningens generelle tilstand og eventuelle planlagte renoveringer.

 

vedligeholdelsesplan andelsboligforening
Tilstands rapport og tilstand rapport

Hvorfor er det vigtigt at få lavet tilstandsrapport?

Udstyret med en tilstandsrapport til en ejendom kan foreningen få indblik i tilstanden af bygningen og få et realistisk indtryk af boligens stand og eventuelle skader eller mangler. Herfra kan bestyrelsen beslutte sig for, hvilke reparationer og udbedringer der er nødvendige og hvordan disse skal prioriteres.

Ligesom en tilstandsrapport til andre bygninger, får I en grundig gennemgang af hele bygningen, der inkluderer selve konstruktionen, som mure, facader, tag og tagkonstruktion, såvel som anlæg og installationer inden for vand, varme og elektricititet.

Udbedrede skader kan blandt andet også reducere energi-forbug, som både vil gavne miljø og reducere udgifterne til varme.

Sådan får I en tilstandsrapport

En byggeteknisk rådgiver fra Melander & Dam hjælper gerne med at give jer den tilstandsrapport, som I har brug for. Tag kontakt til en af vores dygtige rådgivere via kontaktformularen eller se her, hvordan en tilstandsrapport udarbejdes.

3 trin til en tilstandsrapport, der sikrer ro og fremdrift:

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

Hvornår skal man have en tilstandsrapport?

En tilstandsrapport er typisk nødvendig, når man ønsker at sælge sin bolig. Rapporten giver en vurdering af boligens tilstand og eventuelle skader eller mangler. Den bruges ofte i forbindelse med en ejerskifteforsikring, så sælger kan fraskrive sig ansvaret for skjulte fejl og mangler.

Er det lovpligtigt at lave en tilstandsrapport?

Det er ikke lovpligtigt at få lavet en tilstandsrapport, når man sælger sin bolig. Men hvis man som sælger ønsker at fraskrive sig ansvaret for skjulte fejl og mangler, skal man have en tilstandsrapport og en ejerskifteforsikring. Uden disse kan sælger blive holdt økonomisk ansvarlig for skjulte fejl og mangler i op til 10 år efter salget.

Hvad viser en tilstandsrapport?

En tilstandsrapport viser boligens generelle tilstand og eventuelle skader eller mangler. Den bliver udarbejdet af en beskikket bygningssagkyndig, som gennemgår boligen og vurderer dens tilstand. Rapporten indeholder en vurdering af forskellige dele af boligen, som f.eks. tag, fundament, vægge, installationer osv., og eventuelle skader eller mangler bliver noteret.

Hvor kan jeg se en tilstandsrapport?

Hvis du overvejer at købe en bolig, og sælgeren har fået lavet en tilstandsrapport, bør denne være tilgængelig for dig som potentiel køber. Typisk vil ejendomsmægleren have en kopi af rapporten, som du kan anmode om at se. Hvis du er sælger, og du har fået lavet en tilstandsrapport, bør du sørge for at have den tilgængelig for interesserede købere.

Der udover kan tilstandsrapporter ses på boligejer.dk hvor alle tilstandsrapporter på din bolig kan findes. Siden drives af Erhvervsstyrelsen.

Hvor meget koster en tilstandsrapport?

Prisen for en tilstandsrapport kan variere afhængigt af boligens størrelse og type. Tag endelig kontakt til os for at få et tilbud på en tilstandsrapport på dit hus eller din lejlighed.

Skal vi hjælpe jer?

Udfyld formularen med en kort beskrivelse af, hvad I ønsker hjælp til, og så vender vi tilbage til jer hurtigst muligt. Vedhæft også gerne billede eller dokumenter, såfremt I har dette - det giver os mulighed for at forberede os bedst muligt i forhold til at hjælpe jer.

Er I mere til at ringe? I skal være meget velkomne til at fange os på telefonen.
Vi kan kontaktes på telefon, hverdage mellem 9 og 16.

RING TIL OS PÅ:

61 10 10 60

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram