Vedligeholdelsesplaner til boligforeninger

Skal du have vedligeholdt din boligforening?

Hos Melander & Dam er vi opmærksomme på, at man som bestyrelsesmedlem i en boligforening godt kan stå over for udfordringer, når det kommer til at vedligeholde og forvalte jeres ejendomme effektivt. Vi gør os i at tilbyde skræddersyede vedligeholdelsesplaner til diverse boligforeninger, herunder både ejerforeninger og andelsforeninger, som der netop kunne komme til at stå overfor nogle udfordringer, der kan minimere ejendommenes langsigtede værdi.

vedligeholdelsesplan andelsboligforening

Definition af en vedligeholdelsesplan

Vores vedligeholdelsesplan til boligforeninger er en plan, hvor vi beskriver, hvordan i bedst muligt vedligeholder bygninger, anlæg og andre tekniske installationer i din boligforening. Vedligeholdelsesplanen indeholder også budgetter, planlægning og ansvarfordeling.

Formålet med vores vedligeholdelsesplan er at sikre, at der foretages løbende renovering og vedligehold af ejendommen, så jeres pågældende boligforening opretholder en høj standard på bygninger og installationer, samtidig med, at eventuelle oversete skader, enten på grund af manglende adgang eller udsyn, bliver tilset af byggesagkyndige.

Når i modtager vedligeholdelsesplanen fra os, vil I typisk stå tilbage med en prioriteret rækkefølge over forbedringer, udbedringer og renoveringer, der anbefales at blive udført i den pågældende boligforening. Der estimeres, inden for de næste 10 år, hvornår opgaverne gerne bør udføres inden såvel som en ca. pris på de pågældende udgifter. Disse budgetter kan blive opdateret, så I som medlem af bestyrelsen hele tiden ved, hvad der ligger af fremtidige udgifter for jeres boligforening, hvilket kan være med til at skabe en økonomisk sikkerhed. 

Er du medlem af bestyrelsen i jeres boligforening, og har brug for mere specifik viden omkring en vedligeholdelsesplan til lige netop din boligforening kan du finde mere specifik information her:

Kontakt os

Kontakt os   >>

Vedligeholdelsesplan

Hvad gør en stærk vedligeholdelsesplan for en boligforening?

En stærk vedligeholdelsesplan giver en detaljeret og struktureret tilgang til vedligeholdelse af jeres ejendom. Den sikrer, at alle aspekter af ejendommens vedligeholdelse håndteres proaktivt, hvilket minimerer risikoen for uforudsete reparationer og forlænger ejendommens levetid og det er præcis hvad vi leverer.

For din boligforening betyder dette en mere forudsigelig økonomi og en forbedret livskvalitet for beboerne i jeres boligforening. 

Omkostninger vedrørende en vedligeholdelsesplan

I forbindelse med vores udarbejdelse og implementering af en vedligeholdelsesplan indebærer en række omkostninger, men disse skal ikke ses som en stor udgiftspost, men derimod i stedet som en investering i jeres pågældende ejendoms fremtid. En effektiv plan kan hjælpe med at reducere jeres samlede vedligeholdelsesudgifter over tid ved at forhindre akutte skader og forlænge ejendommens og dens installationers levetid.

uvildig byggerådgiver - Hvid bygning med port og altan.

Hvad koster en vedligeholdelsesplan til din boligforening? 

Prisen for en vedligeholdelsesplan tager udgangspunkt i størrelsen på jeres ejendom og kan ses i herunder. Matcher jeres ejendom ingen af de nævnte, så kontakt os direkte for en løsning der matcher jeres behov og ønsker. Alle priser er incl. moms.

1
Opgang
12.000 DKK
2-3
Opgange
15.000 DKK
4-5
Opgange
18.000 DKK
6-8
Opgange
21.000 DKK
9-10
Opgange
24.000 DKK

Hvad indeholder vores vedligeholdelsplan?

Ved at implementere vores 10-årig vedligeholdelsesplan giver vi boligforeningerne en langsigtet oversigt over eventuelle forventede vedligeholdelsesopgaver og -omkostninger. Dette muliggør at udarbejde en mere strategisk finansiel planlægning og sikrer, at ejendommen vedligeholdes i overensstemmelse med diverse regler. En sådan fremadskuende tilgang hjælper med at opretholde ejendommens værdi og sikkerhed.

Et budget der rækker sig over 10 år: Dette giver jer en klar forståelse af de finansielle krav og hjælper med planlægning af fremtidige udgifter.

Prioritering af vedligeholdelsesarbejder: Vi udarbejder en klar plan over, hvordan vedligeholdelsen skal udføres og i hvilken rækkefølge.

Tilstands rapport og tilstand rapport
Bestil byggeteknisk rådgivning af Martin Melander og Teis Dam. Står foran Øster Søgade 22

Beskrivelse af tekniske installationer: Vi laver en detaljeret oversigt over alle tekniske installationer, herunder elektriske systemer, varmeanlæg, ventilation, og vandinstallationer, som kræver regelmæssig vedligeholdelse.

Ansvarsfordeling: Tydeliggørelse af, hvem der skal udføre de forskellige vedligeholdelsesopgaver, hvilket er afgørende for at sikre ansvarlighed og kvalitet.

Detaljeret tidsplan for udbedringer: En oversigt over, hvornår de planlagte vedligeholdelsesarbejder skal udføres, for at hjælpe med at koordinere og forberede alle involverede parter.

Fejl- og mangel procedure: Vi har stort fokus på at lave en plan for, hvordan man skal håndtere uventede fejl eller mangler, der kan opstå under ejendommens levetid.

Gode overvejelser i forbindelse med en 10 årig vedligeholdelsesplan?

For at få en så brugbar vedligeholdelsesplan som muligt er det en god ide, at jeres kloak er tv-inspiceret indenfor de sidste 5-7 år. Det er også en god ide, at jeres energimærke på ejendommen ikke er for gammel, da oplysningerne i energimærket benyttes i den 10 årige vedligeholdelsesplan.

Vi er selvfølgelig behjælpelig med at indhente tilbud på en tv-inspektion af kloakken fra en af vores samarbejdspartnere.

tilstandsrapport ejerlejligheder
vedligeholdelsesplan københavn

Indholdet af en vedligeholdelsesplan

En vedligeholdelsesplan fra Melander & Dam indeholder en grundig vurdering af ejendommens nuværende tilstand, en prioritetsliste over vedligeholdelsesarbejder, en tidsplan for udførelsen af disse opgaver, samt et overslag over de forventede omkostninger.

Planen inkluderer også anbefalinger til forbedringer, der kan øge ejendommens energieffektivitet og bæredygtighed.

Lovpligtig vedligeholdelsesplan i forbindelse med udlejning

Det er lovpligtigt for boligforeninger at have en vedligeholdelsesplan, ligeså snart der er tale om en boligforening hvor der foregår udlejning af ejendommene. Det vil altså sige, at det kan være lovpligtigt i både andels- og ejerforeninger, hvis der tilbydes udlejning.

Det er vigtigt at nævne at man skal have en årlig opdateret 10-årig vedligeholdelsesplan, for at kunne lejeregulere. Du kan altså miste retten til at opkræve huslejestigning, hvis ikke der foreligger en opdateret vedligeholdelsesplan for ejendommen.

I andels- og ejerforeninger uden udlejning er det ikke et lovkrav. Dog skal bestyrelserne kunne dokumentere en plan og budget for kommende vedligeholdelse på ordinære generalforsamlinger. Der er dog ikke krav til udformning og dokumentation.

Facaderenovering

På besøg til boligforeningens generalforsamling

Hos Melander & Dam vægter vi personlige relationer med de boligforeninger, vi arbejder med. Derfor tilbyder vi at deltage i boligforeningers generalforsamlinger. Dette initiativ giver os mulighed for at møde foreningens medlemmer ansigt til ansigt, præsentere vores tjenester og diskutere, hvordan en skræddersyet vedligeholdelsesplan til jeres boligforening kan bidrage positivt til jeres ejendoms langsigtede værdi og beboernes tilfredshed. 

Kontakt os gerne hvis du er interesseret i at vi tager med til jeres næste generalforsamling i din boligforening.

Sådan får I en tilstandsrapport og vedligeholdelsesplan

En byggeteknisk rådgiver fra Melander & Dam hjælper gerne med at give jer den tilstandsrapport og vedligeholdelsesplan, som I har brug for. Tag kontakt til en af vores dygtige rådgivere via kontaktformularen eller se her, hvordan en tilstandsrapport udarbejdes.

3 trin til en tilstandsrapport og vedligeholdelsesplan, der sikrer ro og fremdrift:

Skal vi hjælpe jer?

Udfyld formularen med en kort beskrivelse af, hvad I ønsker hjælp til, og så vender vi tilbage til jer hurtigst muligt. Vedhæft også gerne billede eller dokumenter, såfremt I har dette - det giver os mulighed for at forberede os bedst muligt i forhold til at hjælpe jer.

Er I mere til at ringe? I skal være meget velkomne til at fange os på telefonen.
Vi kan kontaktes på telefon, hverdage mellem 9 og 16.

RING TIL OS PÅ:

61 10 10 60

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram