Vedligeholdelsesplan til ejerforeninger

Vedligeholdelsesplan til din ejerforening 

Når vores byggerådgivere laver en vedligeholdelsesplan indeholder denne en detaljeret plan, der skitserer alle de nødvendige vedligeholdelsesopgaver, som vil være nødvendige at varetage i en periode af typisk over 10 år. Vi står selvfølgelig til rådighed til at varetage opgaverne i denne periode. Vores oversigt inkluderer en plan for timingen af forskellige opgaver som vi netop tilbyder jer i jeres ejerforening, herunder blandt andet tagrenovering, maling, udskiftning af VVS-systemer, opfriskning af trapperum, og lignende nødvendige vedligeholdelsesarbejder. 

Tilstandsrapport Andelsbolig

Hvad er en vedligeholdelsesplan for din ejerforening?

Vores vedligeholdelsesplan er med til at danne en oversigt, der klart definerer hvilke vedligeholdelsesopgaver, der skal udføres på ejendommen i jeres ejerforening, og hvornår disse opgaver skal foretages.

Planen dækker alt fra fællesarealer som tag, facade, og altaner til tekniske installationer, der sikrer at jeres ejendommen forbliver både visuelt tiltalende og funktionelt robust.

Når vores vedligeholdelsesplan er udført, står I tilbage med en prioriteret rækkefølge over forbedringer, udbedringer og renoveringer, der anbefales at blive udført. Der estimeres, hvornår, inden for de næste 10 år, at opgaverne skal udføres, såvel som en ca. pris på udgifter. Disse budgetter kan blive opdateret, så bestyrelsen hele tiden ved, hvad der ligger af fremtidige udgifter.

Kontakt os

Kontakt os   >>

Vigtigheden i vedligeholdelsesplaner til din ejerforning

Først og fremmest er det vigtigt at pointere at en vedligeholdelsesplan giver overblik og tryghed, som kan være værd at have med i jeres overvejelser. Med en vedligeholdelsesplan sikrer I jer, at I i jeres ejerforening, får et overblik over jeres renoveringsopgaver de næste 10 år.

Dermed får I en dybere indsigt i jeres ejendom og et oplyst grundlag, I kan træffe beslutninger ud fra. I kan dermed sikre en løbende og fornuftig vedligeholdelse og renovering – og undgå pludselige overraskelser.

tilstandsrapport ejerlejlighed
vedligeholdelsesplan pris

Som bestyrelse får I med andre ord mulighed for at allokere økonomien og ressourcer i god tid – og et godt udgangspunkt for at træffe gode finansielle beslutninger for jeres ejendom. I sikrer samtidig værdien af jeres forening på den lange bane - og får dermed gladere beboere!

En fyldestgørende vedligeholdelsesplan fra os kan spille en afgørende faktor for at opretholde ejendommens helhed og værdi. Vores plan sikrer, at alle nødvendige vedligeholdelsesopgaver udføres rettidigt, hvilket forebygger potentielle skader og dyre reparationer i fremtiden. Dette skaber tryghed blandt jer ejere og bidrager til at forbedre jeres ejendoms samlede værdi.

Langsigtede vedligeholdelsesstrategier 

Hos Melander & Dam udarbejder vi vedligeholdelsesplaner for ejerforeninger, som lægger vægt på langsigtede strategier, der ikke blot adresserer nuværende vedligeholdelsesbehov, men også forudser fremtidige krav. Ved at planlægge fremad, kan I i jeres ejerforening budgettere mere effektivt og træffe informerede beslutninger omkring kapital forbedringer og andre investeringer. Det er vigtigt at være opmærksom på kvaliteten af jeres ejerforening, i form af hvis I står overfor en større renovering, så giver det mulighed for at tilpasse jeres økonomi derefter. 

 

Forudsigelse og planlægning af økonomiske forpligtelser 

En af de største fordele ved en vedligeholdelsesplan er evnen til at hjælpe ejerforeninger med at forudsige og planlægge fremtidige økonomiske forpligtelser. Dette aspekt af planen mener vi hos Melander & Dam er uundværligt for en sund finansiel forvaltning og sikrer også at foreningen kan opfylde sine vedligeholdelsesforpligtelser uden økonomisk stress.

Det er dog vigtigt at nævne at det ikke er et lovkrav at have en vedligeholdelsesplan over sin ejerforening, medmindre at selve ejerforeningen tilbyder udlejning af ejendomme. Det er tilstrækkeligt, hvis bestyrelsen for den pågældende ejendom kan præsentere en plan og et budget for kommende vedligeholdelsesarbejde under de ordinære generalforsamlinger. 

Lovpligtig vedligeholdelsesplan til ejerforeninger i forbindelse med udlejning

Det er lovpligtigt for ejerforeninger at have en vedligeholdelsesplan, ligeså snart der er tale om en ejerforening hvor der foregår udlejning af ejendommene. Det vil altså sige, at det kan være lovpligtigt i både andelsboligforeninger og ejerforeninger, hvis der tilbydes udlejning.

Det er vigtigt at nævne at man skal have en årlig opdateret 10-årig vedligeholdelsesplan, for at kunne lejeregulere. Du kan altså miste retten til at opkræve huslejestigning, hvis ikke der foreligger en opdateret vedligeholdelsesplan for ejendommen.

I andels- og ejerforeninger uden udlejning er det ikke et lovkrav. Dog skal bestyrelserne kunne dokumentere en plan og budget for kommende vedligeholdelse på ordinære generalforsamlinger. Der er dog ikke krav til udformning og dokumentation.

vedligeholdelsesplan pris

Hvad indeholder en vedligeholdelsesplan til din ejerforening?

En 10 års vedligeholdelsesplan fra Melander & Dam indeholder en række elementer, som er med til at sikre en omfattende og brugbar tilgang til ejendomsvedligeholdelse af ejerforeninger. 

  • Budget

  • Beskrivelse af tekniske installationer

  • Prioritering af vedligeholdelsesarbejder

  • Ansvarsfordeling

  • Detaljeret tidsplan for udbedringer

  • Fejl- og mangel procedure

vedligeholdelsesplan pris
vedligeholdelsesplan københavn

Et budget der rækker sig over 10 år: Dette giver jer en klar forståelse af de finansielle krav og hjælper med planlægning af fremtidige udgifter.

Beskrivelse af tekniske installationer: Vi laver en detaljeret oversigt over alle tekniske installationer, herunder elektriske systemer, varmeanlæg, ventilation, og vandinstallationer, som kræver regelmæssig vedligeholdelse.


Prioritering af vedligeholdelsesarbejder: Vi udarbejder en klar plan over, hvordan vedligeholdelsen skal udføres og i hvilken rækkefølge.

Ansvarsfordeling: Tydeliggørelse af, hvem der skal udføre de forskellige vedligeholdelsesopgaver, hvilket er afgørende for at sikre ansvarlighed og kvalitet.

Detaljeret tidsplan for udbedringer: En oversigt over, hvornår de planlagte vedligeholdelsesarbejder skal udføres, for at hjælpe med at koordinere og forberede alle involverede parter.

Fejl- og mangel procedure: Vi har stort fokus på at lave en plan for, hvordan man skal håndtere uventede fejl eller mangler, der kan opstå under ejendommens levetid.

bygningsrådgiver - Melander & Dam. Smukke gamle bygninger

Står du i en situation, og har brug for hjælp til at få lavet en tilstandsrapport, vedligeholdelsesplan eller sågar byggeteknisk rådgivning til din ejerforening, så er vi hos Melander & Dam også behjælpelige med dette.

Hvad koster en vedligeholdelsesplan til din ejerforening?

Prisen for en vedligeholdelsesplan tager udgangspunkt i størrelsen på jeres ejendom og kan ses i herunder. Matcher jeres ejendom ingen af de nævnte, så kontakt os direkte for en løsning der matcher jeres behov og ønsker. Alle priser er incl. moms.

1
Opgang
12.000 DKK
2-3
Opgange
15.000 DKK
4-5
Opgange
18.000 DKK
6-8
Opgange
21.000 DKK
9-10
Opgange
24.000 DKK

Tilbud om besøg til generalforsamling

Hos Melander & Dam værner vi om direkte og personlig kontakt med vores kunder. Derfor tilbyder vi, at besøge jeres ejerforening under en generalforsamling. Dette besøg giver os en unik mulighed for at forstå jeres specifikke behov og udfordringer på tæt hold. Gennem direkte dialog og observation kan vi tilbyde skræddersyede løsninger, der præcist adresserer jeres ejendoms vedligeholdelseskrav.

Vores deltagelse i generalforsamlingen er en del af vores forpligtelse til at sikre fuld gennemsigtighed og til at yde byggeteknisk rådgivning af højeste kvalitet. Lad os arbejde sammen for at skabe en vedligeholdelsesplan, der sikrer jeres ejendoms langsigtede værdi og beboernes tilfredshed.

Fuld gennemsigtighed hos Melander & Dam

Hos Melander & Dam forpligter vi os til at tilbyde fuld gennemsigtighed og høj byggeteknisk ekspertise gennem hele processen med udarbejdelsen af vedligeholdelsesplan til jeres boligforening. Vores team af erfarne bygningskonstruktører og rådgivere arbejder tæt sammen med jer for at sikre, at hver eneste detalje i planen er skræddersyet til jeres ejendoms specifikke behov. Vi forstår betydningen af at beskytte jeres investering og arbejder utrætteligt for at sikre, at jeres ejendom forbliver sikker, funktionel og attraktiv – nu og i fremtiden.

Gennem vores dedikation til kvalitet og præcision sikrer vi, at jeres ejerforening er udstyret med den viden og de værktøjer, der er nødvendige for at navigere i vedligeholdelsens kompleksiteter. Kontakt os i dag for at lære mere om, hvordan vi kan hjælpe jer med at udvikle en omfattende og effektiv vedligeholdelsesplan.

Byggerådgiver Martin Melander og Teis Dam gående i københavn

Sådan får I en tilstandsrapport og vedligeholdelsesplan

En byggeteknisk rådgiver fra Melander & Dam hjælper gerne med at give jer den tilstandsrapport og vedligeholdelsesplan, som I har brug for. Tag kontakt til en af vores dygtige rådgivere via kontaktformularen eller se her, hvordan en tilstandsrapport udarbejdes.

3 trin til en tilstandsrapport og vedligeholdelsesplan, der sikrer ro og fremdrift:

Skal vi hjælpe jer?

Udfyld formularen med en kort beskrivelse af, hvad I ønsker hjælp til, og så vender vi tilbage til jer hurtigst muligt. Vedhæft også gerne billede eller dokumenter, såfremt I har dette - det giver os mulighed for at forberede os bedst muligt i forhold til at hjælpe jer.

Er I mere til at ringe? I skal være meget velkomne til at fange os på telefonen.
Vi kan kontaktes på telefon, hverdage mellem 9 og 16.

RING TIL OS PÅ:

61 10 10 60

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram