Vedligeholdelsesplaner til andelsboligforeninger

Få et overblik med en vedligeholdelsesplan 

En vedligeholdelsesplan udføres af vores byggerådgivere, som laver en detaljeret plan, der skitserer alle de nødvendige vedligeholdelsesopgaver, som vil være nødvendige at varetage i en periode af typisk over 10 år. Vi står selvfølgelig til rådighed til at varetage opgaverne i denne periode. Vores oversigt inkluderer en plan for timingen af forskellige opgaver som vi netop tilbyder jer i jeres andelsboligforening, herunder blandt andet tagrenovering, maling, udskiftning af VVS-systemer, opfriskning af trapperum, og lignende nødvendige vedligeholdelsesarbejder. 

Hos Melander & Dam sikrer vi en lang og problemfri levetid for en ejendom, eftersom at vi gør os i omhyggelig planlægning og regelmæssig vedligeholdelse. For andelsboligforeninger ved vi at en vedligeholdelsesplan er et uundværligt redskab i denne proces.

Tilstandsrapport Andelsbolig

Hvad er en vedligeholdelsesplan?

Hos Melander & Dam er vi opmærksomme på, at en sund og velholdt ejendom er byggestenene i enhver velfungerende andelsboligforening. Det er her, en grundigt udarbejdet vedligeholdelsesplan kommer ind i billedet, som netop er det vi tilbyder. Vi sørger for at vores vedligeholdelsesplan til din andelsboligforening har retningslinjer til vedligeholdelse og forvaltning af jeres ejendom over tid. Vores vedligeholdelsesplaner har fokus på at bevare ejendommen i topstand - alt fra de daglige opgaver til de mere sjældne og mere uforudsigelige opgaver.

Når vores vedligeholdelsesplan er udført, står I tilbage med en prioriteret rækkefølge over forbedringer, udbedringer og renoveringer, der anbefales at blive udført. Der estimeres, hvornår, inden for de næste 10 år, at opgaverne skal udføres, såvel som en ca. pris på udgifter. Disse budgetter kan blive opdateret, så bestyrelsen hele tiden ved, hvad der ligger af fremtidige udgifter.

Kontakt os

Kontakt os   >>

Hvad indeholder en vedligeholdelsesplan til din andelsboligforening?

En 10 års vedligeholdelsesplan fra Melander & Dam indeholder en række elementer, som er med til at sikre en omfattende og brugbar tilgang til ejendomsvedligeholdelse af andelsboligforeninger. 

  • Budget

  • Beskrivelse af tekniske installationer

  • Prioritering af vedligeholdelsesarbejder

  • Ansvarsfordeling

  • Detaljeret tidsplan for udbedringer

  • Fejl- og mangel procedure

vedligeholdelsesplan pris
vedligeholdelsesplan københavn

Et budget der rækker sig over 10 år: Dette giver jer en klar forståelse af de finansielle krav og hjælper med planlægning af fremtidige udgifter.

Beskrivelse af tekniske installationer: Vi laver en detaljeret oversigt over alle tekniske installationer, herunder elektriske systemer, varmeanlæg, ventilation, og vandinstallationer, som kræver regelmæssig vedligeholdelse.


Prioritering af vedligeholdelsesarbejder: Vi udarbejder en klar plan over, hvordan vedligeholdelsen skal udføres og i hvilken rækkefølge.

Ansvarsfordeling: Tydeliggørelse af, hvem der skal udføre de forskellige vedligeholdelsesopgaver, hvilket er afgørende for at sikre ansvarlighed og kvalitet.

Detaljeret tidsplan for udbedringer: En oversigt over, hvornår de planlagte vedligeholdelsesarbejder skal udføres, for at hjælpe med at koordinere og forberede alle involverede parter.

Fejl- og mangel procedure: Vi har stort fokus på at lave en plan for, hvordan man skal håndtere uventede fejl eller mangler, der kan opstå under ejendommens levetid.

bygningsrådgiver - Melander & Dam. Smukke gamle bygninger

Står du i en situation, og har brug for hjælp til at få lavet en tilstandsrapport, vedligeholdelsesplan eller sågar byggeteknisk rådgivning til en andelsboligforening, så er vi hos Melander & Dam også behjælpelige med dette.

Prisen for udførelse af en vedligeholdelsesplan 

Omkostningerne ved vores udarbejdelse og udførsel af en vedligeholdelsesplan varierer. Generelt kan I i bestyrelsen i en andelsboligforening forvente, at jeres investering hurtigt tjener sig hjem gennem besparelser på lang sigt.

Hvad koster en vedligeholdelsesplan?

Prisen for en vedligeholdelsesplan tager udgangspunkt i størrelsen på jeres ejendom og kan ses i herunder. Matcher jeres ejendom ingen af de nævnte, så kontakt os direkte for en løsning der matcher jeres behov og ønsker. Alle priser er incl. moms.

1
Opgang
12.000 DKK
2-3
Opgange
15.000 DKK
4-5
Opgange
18.000 DKK
6-8
Opgange
21.000 DKK
9-10
Opgange
24.000 DKK
uvildig byggerådgiver - Hvid bygning med port og altan.

Vi tilpasser vores vedligeholdelsplan til din ejendom

Selvom vi står inde for at grundprincippet bag en vedligeholdelsesplan på diverse forskellige ejendomstyper er ens, kan der forekomme forskelle afhængigt af ejendommens type, alder og anvendelse. For eksempel vil vi pointere at en historisk ejendom i en andelsboligforening kræver en anden tilgang til vedligeholdelse end en nyere ejendom. Men eftersom at vi snakker om ejendomme i andelsboligforeninger i begge tilfælde, så er der ikke nogen forskel i forbindelse med selve vedligeholdelsesplanerne. Der hvor forskellen vil forekomme, er typisk i forhold til ejendommens alder og standard. Disse forskelle afspejles i selve den enkelte plan, vi udarbejder til jeres andelsboligforening. Vi udfører også vedligeholdelsesplaner for andre foreninger:

Lovpligtig vedligeholdelsesplan i forbindelse med udlejning

Det er lovpligtigt for andelsboligforeninger at have en vedligeholdelsesplan, ligeså snart der er tale om en andelsboligforening hvor der foregår udlejning af ejendommene. Det vil altså sige, at det kan være lovpligtigt i både andelsboligforeninger og ejerforeninger, hvis der tilbydes udlejning.

Det er vigtigt at nævne at man skal have en årlig opdateret 10-årig vedligeholdelsesplan, for at kunne lejeregulere. Du kan altså miste retten til at opkræve huslejestigning, hvis ikke der foreligger en opdateret vedligeholdelsesplan for ejendommen.

I andels- og ejerforeninger uden udlejning er det ikke et lovkrav. Dog skal bestyrelserne kunne dokumentere en plan og budget for kommende vedligeholdelse på ordinære generalforsamlinger. Der er dog ikke krav til udformning og dokumentation.

På besøg til generalforsamling

Hos Melander & Dam værdsætter vi personlige relationer og forstår vigtigheden af at have et dybdegående kendskab til jeres ejendomme, som vi arbejder med. Derfor tilbyder vi at deltage til jeres generalforsamling i jeres boligforening, for at få et direkte indblik i ejendommens specifikke forhold og behov. Dette besøg giver os netop mulighed for at observere ejendommens karakteristika på nært hold, engagere os med beboerne, og diskutere, hvordan vi bedst kan støtte jeres vedligeholdelses- og renoveringsprojekter. 

Vores mål med disse besøg er ikke blot at se ejendommen, men også at opbygge et stærkt fundament for et godt samarbejde baseret på forståelse og tillid, hvilket er essentielt for at sikre de bedste løsninger for jeres boligforening. Kontakt os allerede i dag for at booke tid til at besøge jer til en generalforsamling. 

Byggerådgiver Martin Melander og Teis Dam gående i københavn

Sådan får I en tilstandsrapport og vedligeholdelsesplan

En byggeteknisk rådgiver fra Melander & Dam hjælper gerne med at give jer den tilstandsrapport og vedligeholdelsesplan, som I har brug for. Tag kontakt til en af vores dygtige rådgivere via kontaktformularen eller se her, hvordan en tilstandsrapport udarbejdes.

3 trin til en tilstandsrapport og vedligeholdelsesplan, der sikrer ro og fremdrift:

Skal vi hjælpe jer?

Udfyld formularen med en kort beskrivelse af, hvad I ønsker hjælp til, og så vender vi tilbage til jer hurtigst muligt. Vedhæft også gerne billede eller dokumenter, såfremt I har dette - det giver os mulighed for at forberede os bedst muligt i forhold til at hjælpe jer.

Er I mere til at ringe? I skal være meget velkomne til at fange os på telefonen.
Vi kan kontaktes på telefon, hverdage mellem 9 og 16.

RING TIL OS PÅ:

61 10 10 60

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram